Kiblat tersasar: Tak perlu qada solat

INDIVIDU yang kiblatnya tersasar tidak perlu menggantikan solat mereka walaupun dalam Islam menghadap kiblat adalah salah satu daripada syarat sah solat.
Berita Penuh

PINTA sedia bantu institusi tahfiz di Selangor berdaftar

KUALA LUMPUR: Gabungan Persatuan Institusi Tahfiz al-Quran Kebangsaan (PINTA) bersedia membantu institusi tahfiz di Selangor terutama yang berdepan masalah berkaitan pendaftaran.
Berita Penuh

Titah Sultan Selangor lambang keprihatinan terhadap pendidikan agama dan tahfiz, kata Pinta

Persatuan Institusi Tahfiz al-Quran Kebangsaan (Pinta) Selangor, menyifatkan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah supaya sekolah tahfiz swasta..
Berita Penuh

NIOSH, Pinta Selangor to work on fire safety guidebook for tahfiz, state-run religious schools

BANGI: A special guide book on fire hazards and risks for all tahfiz and state-run religious schools will be introduced by end of this year.

Berita Penuh

Perkenal buku panduan keselamatan sekolah tahfiz

BUKU garis panduan keselamatan di sekolah tahfiz akan diperkenalkan penghujung tahun ini sebagai rujukan kepada mereka yang terbabit dalam pengurusan sekolah itu..

Berita Penuh

Fahami Hak Bermasyarakat Untuk Elak Tragedi Berulang

BANGI, 1 Oktober 2017 – Tragedi kebakaran tahfiz yang melibatkan ramai nyawa terkorban terjadi kerana terdapat individu yang tidak memahami tanggungjawab dan hak bermasyarakat,..

Berita Penuh

Tragedi bukan tiket kritik pusat tahfiz

KUALA LUMPUR: Tragedi kebakaran yang menimpa Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah tidak harus dijadikan tiket untuk mengkritik keseluruhan organisasi tahfiz di negara ini..

Berita Penuh

Berita Terkini